Οικονομικές πιέσεις στην παγκόσμια βιομηχανική παραγωγή

Οικονομικές πιέσεις στην παγκόσμια βιομηχανική παραγωγή

37
Οικονομικές πιέσεις στην παγκόσμια βιομηχανική παραγωγή

Πτωτικά είναι τα σημάδια που καταγράφονται στην παγκόσμια βιομηχανική παραγωγή, καθώς η ζήτηση σημειώνει πτώση, εν μέσω αύξησης στα κόστη και σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.

Όπως σημειώνει το Reuters, η εν λόγω εξέλιξη προκαλεί ανησυχία αναφορικά με την αναμενόμενη ανάκαμψη της οικονομίας από την πανδημία και καθιστά εφικτά σενάρια επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Ειδικότερα, η βιομηχανική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη κατέγραψε περαιτέρω πτώση τον Σεπτέμβριο, ενώ την ίδια ώρα η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών μειώθηκε λόγω της ενεργειακής κρίσης. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε την τρίτη συνεχόμενη μηνιαία πτώση της τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, πτωτική ήταν η πορεία και σε πληθώρα ασιατικών οικονομιών, μεταξύ άλλων στην Ταϊβάν και στη Μαλαισία. Επιπλέον, στην Ιαπωνία, στην Ινδία και στο Βιετνάμ, το κόστος πρώτων υλών και οι απαισιόδοξες εκτιμήσεις για την παγκόσμια οικονομία οδήγησαν σε επιβράδυνση του ρυθμού ανόδου της βιομηχανικής δραστηριότητας.

Όσον αφορά την Κίνα, πυλώνα της βιομηχανικής παραγωγής σε παγκόσμιο επίπεδο, η βιομηχανική δραστηριότητα του Σεπτεμβρίου καταδεικνύει περαιτέρω επιβράδυνση της οικονομίας. Η εν λόγω εξέλιξη φαίνεται να συνιστά απότοκο της σκληρής πολιτικής του Πεκίνου ενάντια στην πανδημία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.