Κοινή πλεύση MAN ES και ABB για το πράσινο μέλλον της θαλάσσιας...

Κοινή πλεύση MAN ES και ABB για το πράσινο μέλλον της θαλάσσιας μεταφοράς LNG

115
Κοινή πλεύση MAN ES και ABB για το πράσινο μέλλον της θαλάσσιας μεταφοράς LNG

Στην πρόσφατη έκθεση SMM, που διεξήχθη στο Αμβούργο, οι κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας MAN Energy Solutions και ABB υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας, με στόχο την ανάπτυξη ενός καινοτόμου υβριδικού συστήματος πρόωσης διπλού καυσίμου (DFE+), το οποίο θα προορίζεται για πλοία μεταφοράς LNG και FSRUs.

Η ιδέα συνδυάζει τον κινητήρα διπλού καυσίμου MAN 49/60DF με το σύστημα ελέγχου και μετάδοσης ισχύος Dynamic AC (DAC) της ABB και αναμένεται να προσφέρει στους πλοιοκτήτες την επιχειρησιακή ευελιξία που χρειάζονται, προκειμένου να μειώσουν το ανθρακικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων τους. Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, οι δύο εταίροι θα πραγματοποιήσουν μια κοινή μελέτη ιδεών, θα μοιραστούν τεχνικά δεδομένα και θα εξετάσουν τρόπους ενοποίησης των συστημάτων που διαθέτουν οι δύο εταιρείες.

Ο Elvis Ettenhofer, επικεφαλής του τμήματος Τετράχρονων Κινητήρων Πλοίων της MAN Energy Solutions στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ανέφερε σχετικά: «Η συνεργασία δύο ονομάτων όπως η MAN Energy Solutions και η ABB για την ανάπτυξη μιας καινοτόμου λύσης απανθρακοποίησης στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στην αγορά. Οι πελάτες μας απαιτούν αποδοτικές και ευέλικτες λύσεις πρόωσης, προκειμένου να μπορούν να αντιδρούν γρήγορα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς μέσω της βέλτιστης αξιοποίησης των περιουσιακών τους στοιχείων. Η συνεργασία μας με την ABB θα προσφέρει την απαραίτητη τεχνολογία για την ανάπτυξη ενός καινοτόμου συστήματος πρόωσης, το οποίο θα βοηθήσει τους πελάτες μας να μειώσουν το ανθρακικό τους αποτύπωμα καθώς και τα κόστη καυσίμου. Το υπό ανάπτυξη σύστημα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε πλοία μεταφοράς LNG όσο και σε πλωτές μονάδες αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου, προσφέροντας τη δυνατότητα περιορισμού του φαινομένου ολίσθησης μεθανίου και της κατανάλωσης καυσίμου σε σύγκριση με τα συμβατικά υβριδικά συστήματα πρόωσης».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.