Δικαίωση για απολυμένο εργαζόμενο της P&O Ferries

Δικαίωση για απολυμένο εργαζόμενο της P&O Ferries

271
Δικαίωση για απολυμένο εργαζόμενο της P&O Ferries

Δικαίωση θα μπορεί να αισθάνεται ο μοναδικός ναυτικός που απέρριψε την αποζημίωση της P&O Ferries, όταν η εταιρεία αιφνιδίως απέλυσε 800 και πλέον ναυτικούς.

Ο John Lansdown, ο οποίος εργαζόταν στην εταιρεία για δεκαπέντε χρόνια, έλαβε εξώδικο συμβιβασμό, αφού η εταιρεία παραδέχτηκε ότι ενήργησε άδικα για την απόλυσή του. Στον διακανονισμό, η εταιρεία παραδέχτηκε ότι δεν προηγήθηκε καμία διαβούλευση της απόλυσης του Lansdown και συνεπώς η απόλυσή του ήταν άδικη. Ο Lansdown έλαβε επίσης έναν οικονομικό διακανονισμό και προσέφερε τα χρήματα στον φιλανθρωπικό οργανισμό Sailors’ Children Society, που στηρίζει οικογένειες ναυτικών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έτσι, τερματίστηκε ένας νομικός μαραθώνιος έξι μηνών, με τον Lansdown να αποτελεί τον μοναδικό ναυτικό της P&O Ferries ο οποίος δεν δέχτηκε την εφάπαξ αποζημίωση μετά την απόλυσή του.

Οι κινήσεις της P&O Ferries, η οποία ανήκει στην DP World, είχαν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, με τον πολιτικό κόσμο του Ηνωμένου Βασιλείου να αποδοκιμάζει έντονα αυτές τις ενέργειες. Μάλιστα το βρετανικό Υπουργείο Εσωτερικών είχε τερματίσει συμφωνία με την P&O Ferries ως απάντηση στις απολύσεις 800 και πλέον εργαζομένων.

Φωτό: Andy Rain/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.