ΗΠΑ: Η χαμηλή στάθμη των υδάτων, «απειλή» για το εμπόριο καλαμποκιού

ΗΠΑ: Η χαμηλή στάθμη των υδάτων, «απειλή» για το εμπόριο καλαμποκιού

112
ΗΠΑ: Η χαμηλή στάθμη των υδάτων, «απειλή» για το εμπόριο καλαμποκιού

Oι Αμερικανοί γεωργοί συλλέγουν σόγια και καλαμπόκι αργότερα απ’ ό,τι συνήθως, καθώς η ανοιξιάτικη φύτευση φέτος μετατέθηκε χρονικά. Ωστόσο, η χαμηλή στάθμη των υδάτων σημαντικών υδάτινων αρτηριών επισπεύδει τις εξαγωγές των εν λόγω εμπορευμάτων στις διεθνείς αγορές.

Σύμφωνα με τη National Oceanic and Atmospheric Administration, η χαμηλή στάθμη των υδάτων σε σημαντικές οδούς κατά μήκος του Μισισιπή και οι ξηρές καιρικές συνθήκες υποδηλώνουν ότι το πρόβλημα θα διογκωθεί τις προσεχείς εβδομάδες. Η χαμηλή στάθμη έχει ως αποτέλεσμα ένας περιορισμένος αριθμός φορτηγίδων να εισέρχονται στο US Gulf, τον μεγαλύτερο κόμβο εξαγωγών γεωργικών προϊόντων της χώρας.

Την ίδια ώρα, οι Αμερικανοί γεωργοί δέχονται πιέσεις από τους συναδέλφους τους στη Νότια Αμερική, όπου η παραγωγή κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα. H παραγωγή καλαμποκιού στη Βραζιλία άγγιξε επίπεδα ρεκόρ τους τελευταίους δύο μήνες. Από την άλλη, το κενό της Ουκρανίας και οι προοπτικές για χαμηλότερες εξαγωγές από την Αργεντινή εκτιμάται ότι θα αυξήσουν την παγκόσμια ζήτηση για το καλαμπόκι των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.