Πρωτοβουλία της ναυτιλίας για τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια

Πρωτοβουλία της ναυτιλίας για τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια

123
Πρωτοβουλία της ναυτιλίας για τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια

Εκπρόσωποι της ναυτιλιακής κοινότητας ένωσαν τις δυνάμεις τους και εγκαινίασαν μια νέα πρωτοβουλία για την ενίσχυση της προσφοράς πράσινων καυσίμων, με στόχο την υποστήριξη της μετάβασης στην πράσινη ενέργεια σε διεθνές επίπεδο.

Το International Chamber of Shipping (ICS), η International Association of Ports and Harbors (IAPH) και το Clean Energy Maritime Taskforce αποκάλυψαν την Clean Energy Marine Hubs Initiative, στο περιθώριο συνεδρίασης του Clean Energy Ministerial (CEM) στο Pittsburgh.

Πρόκειται για μια πλατφόρμα σύγκλησης για δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς από τους τομείς των λιμένων, της ναυτιλίας, της χρηματοδότησης και της ενέργειας σε όλη την αλυσίδα αξίας ενέργειας-θαλάσσιων μεταφορών. Το ICS και η IAPH θα ξεκινήσουν άμεσα τις συνομιλίες με τις κυβερνήσεις που εκπροσωπούνται στο CEM, με στόχο την προώθηση της παραγωγής και της μεταφοράς καυσίμων χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του CEM, ΗΑΕ και Καναδάς επισημοποίησαν ότι θα υποστηρίξουν την εν λόγω πρωτοβουλία προς την επιτάχυνση της μετάβασης σε πράσινα καύσιμα και τεχνολογίες.

Η αρχική ιδέα δημιουργίας κόμβων πράσινων ναυτιλιακών καυσίμων ανακοινώθηκε νωρίτερα μέσα στον χρόνο. «Η Energy Marine Hubs Initiative θα υποστηρίξει όχι μόνο την παγκόσμια μετάβαση στην καθαρή ενέργεια, αλλά θα επιταχύνει και την ανάπτυξη υποδομών καυσίμων μηδενικών εκπομπών, από τις οποίες όλοι μπορούμε να επωφεληθούμε», τόνισε ο Guy Platten, γενικός γραμματέας του ICS.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.