Τυφώνες σε Καραϊβική και Νοτιοανατολική Ασία

Τυφώνες σε Καραϊβική και Νοτιοανατολική Ασία

160
Τυφώνες σε Καραϊβική και Νοτιοανατολική Ασία

Σε καταιγίδα κατηγορίας 3 ενισχύθηκε ο τυφώνας Ian την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το NHC (National Hurricane Center) των ΗΠΑ, καθώς η Κούβα και η Φλόριντα ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν την επέλασή του.

Ειδικότερα, ισχυροί άνεμοι και δυνητικές πλημμύρες φαίνεται να θεωρούνται απτοί κίνδυνοι για τους οποίους και προετοιμάζονται οι αρμόδιες αρχές. Οι μέγιστες ριπές ανέμου εκτιμώνται να διαμορφωθούν στα 115 χλμ. ώρα σύμφωνα με το NHC.

Παράλληλα, το Βιετνάμ προετοιμάζεται για την άφιξη του ενισχυόμενου τυφώνα Noru, του οποίου η επέλαση από τις Φιλιππίνες κόστισε τη ζωή οκτώ ανθρώπων και προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες. Οι μέγιστες ριπές ανέμου άγγιξαν τα 183 χλμ./ώρα την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου.

Καθώς τόσο στην Καραϊβική όσο και στη νοτιοανατολική Ασία οι ανησυχίες εντείνονται, σημαντικός κίνδυνος ίσως ενέχει και για τη ναυσιπλοΐα στις ευρύτερες περιοχές.

Πηγή: Reuters, AFP

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.