Η Goldman Sachs μειώνει την έκθεση στη ναυτιλιακή βιομηχανία

Η Goldman Sachs μειώνει την έκθεση στη ναυτιλιακή βιομηχανία

163
Η Goldman Sachs μειώνει την έκθεση στη ναυτιλιακή βιομηχανία

Σε βήμα αποεπένδυσης από τη ναυτιλιακή βιομηχανία προέβη πρόσφατα ο χρηματοπιστωτικός κολοσσός Goldman Sachs.

Πιο συγκεκριμένα, η τράπεζα μείωσε το μετοχικό της μερίδιο στην Global Ships Lease (GSL) στο 5,4% έναντι 10,6% που κατείχε.

Ειδικότερα, πλέον η Goldman Sachs κατέχει σχεδόν 2 εκατ. μετοχές της GSL, βάσει εγγράφου που κατατέθηκε στις 31 Αυγούστου. Σημειώνεται ότι, βάσει αντίστοιχου εγγράφου, με ημερομηνία 29 Ιουλίου, η εταιρεία είχε αποκτήσει περίπου 3,8 εκατ. μετοχές, με το συνολικό της μετοχικό μερίδιο τότε να αγγίζει το 10,6% (σχεδόν 3,9 εκατ. μετοχές). Συνεπώς, η πρόσφατη κίνηση της Goldman Sachs συνιστά αποεπένδυση της τάξεως του 48,7%.

Σύμφωνα με τα οικονομικά της αποτελέσματα για το β’ τρίμηνο του έτους, η GSL σημείωσε κέρδη $54,5 εκατ. το β’ τρίμηνο, αυξημένα κατά 81,1% σε ετήσια βάση. Βάσει των πιο πρόσφατων διαθέσιμων δεδομένων στην ιστοσελίδα της (30 Αυγούστου), ο στόλος της αποτελείται από 65 containerships διαφόρων μεγεθών, μεταφορικής ικανότητας μεταξύ των 1.118 και 11.040 TEUs και αθροιστικής μεταφορικής ικανότητας 342.348 TEUs.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.