Pacific Basin: Επιτυχής δοκιμή βιοκαυσίμου σε Handysize

Pacific Basin: Επιτυχής δοκιμή βιοκαυσίμου σε Handysize

37
Pacific Basin: Επιτυχής δοκιμή βιοκαυσίμου σε Handysize

Η εταιρεία διαχείρισης πλοίων χύδην ξηρού φορτίου Pacific Basin ολοκλήρωσε με επιτυχία τον Αύγουστο την πρώτη της δοκιμή βιοκαυσίμου στο Handysize φορτηγό πλοίο «Ince Point», το οποίο ναυπηγήθηκε το 2015.

Τα βιοκαύσιμα αποτελούν για τον ναυτιλιακό κλάδο μια λύση η οποία παρέχει άμεσα αποτελέσματα ως προς την απανθρακοποίηση των θαλάσσιων μεταφορών, καθώς μπορούν να αναμειχθούν με συμβατικά ναυτιλιακά καύσιμα με ελάχιστες ή και καθόλου τεχνολογικές τροποποιήσεις στα υπάρχοντα πλοία.

Σύμφωνα με την Pacific Basin, το πλοίο κατά τη διάρκεια της δοκιμής κατανάλωσε ένα 100% ανθρακικά ουδέτερο βιοκαύσιμο, με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία να αποτελεί μέρος των προσπαθειών της εταιρείας να εξαλείψει το ανθρακικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων της, σε μια αγορά η οποία χαρακτηρίζεται ακόμη από μεγάλο βαθμό αβεβαιότητας σε ό,τι αφορά τους σχεδιασμούς των πλοίων του μέλλοντος καθώς και τα είδη καυσίμων που θα καταναλώνουν.

Τον Μάιο του 2020, η Pacific Basin υπέγραψε μνημόνιο συμφωνίας (MoU) με το ιαπωνικό ναυπηγείο Nihon Shipyard και την εμπορική και επενδυτική εταιρεία Mitsui, προκειμένου να συνεργαστούν για την ανάπτυξη πλοίων μηδενικών εκπομπών. Η υλοποίηση του έργου έχει ξεκινήσει και αυτή την περίοδο οι συνεργάτες αξιολογούν τα διαθέσιμα καύσιμα, ώστε να αποφασίσουν ποιο θα αποτελέσει την καταλληλότερη επιλογή για την Pacific Basin, κοιτώντας προς το μέλλον.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.