DSME και νηογνώμονες στον αγώνα της απανθρακοποίησης

DSME και νηογνώμονες στον αγώνα της απανθρακοποίησης

42
DSME και νηογνώμονες στον αγώνα της απανθρακοποίησης

Οι πρωτοβουλίες των μελών της ευρύτερης ναυτιλιακής βιομηχανίας με επίκεντρο την απανθρακοποίηση συνεχίζουν να εντείνονται. Πιο συγκεκριμένα, το νοτιοκορεατικό ναυπηγείο Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. (DSME) ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνιών με νηογνώμονες, που στόχο έχουν την ανάπτυξη τεχνολογιών που θα επιτρέψουν την κατασκευή πλοίων ουδέτερου ανθρακικού αποτυπώματος.

Ειδικότερα, η DSME θα συνεργαστεί με τον νηογνώμονα ABS για την ανάπτυξη τριών τεχνολογιών τέτοιου τύπου. Ακόμη, το νοτιοκορεατικό ναυπηγείο έλαβε Έγκριση επί της Αρχής από τον νηογνώμονα Lloyd’s Register για την ανάπτυξη ενός VLCC κατανάλωσης αμμωνίας.

Επιπλέον, η DSME έλαβε Έγκριση επί της Αρχής και από τον Bureau Veritas για την ανάπτυξη ενός πλοίου κατανάλωσης αμμωνίας. Την ίδια ώρα, το νοτιοκορεατικό ναυπηγείο υπέγραψε συμφωνία με τον νοτιοκορεατικό νηογνώμονα για την ανάπτυξη τεχνολογιών με στόχο ένα φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα πρόωσης. Τέλος, η συμφωνία αφορά και την ανάπτυξη ενός πλοίου μεταφοράς υγροποιημένου διοξειδίου του άνθρακα, μεταφορικής ικανότητας 40.000 κ.μ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.