Το Ηνωμένο Βασίλειο προς νέα κρίση στις αλυσίδες εφοδιασμού;

Το Ηνωμένο Βασίλειο προς νέα κρίση στις αλυσίδες εφοδιασμού;

59
Το Ηνωμένο Βασίλειο προς νέα κρίση στις αλυσίδες εφοδιασμού;

Με φόντο την αύξηση των απεργιακών κινητοποιήσεων στα βρετανικά λιμάνια, πρόσφατη έκθεση της VesselsValue εξετάζει τα επίπεδα συμφόρησης στους λιμένες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στον απόηχο της απεργίας στο λιμάνι Felixstowe στα τέλη Αυγούστου και καθώς δεν επετεύχθη συμφωνία μεταξύ της διαχειρίστριας εταιρείας του λιμένα και του σωματείου, η συμφόρηση στον λιμένα αυξήθηκε σημαντικά.

Ειδικότερα, ο μέσος όρος αναμονής άγγιξε τις 30 ώρες – έναντι 10 ωρών στις αρχές Αυγούστου. Στο πλαίσιο αυτό, πολλά πλοία έχουν ανακατευθυνθεί σε άλλους λιμένες στην ευρύτερη περιοχή, σημάδι της ευελιξίας των διαχειριστριών εταιρειών containerships.

Παράλληλα, όπως σημειώνει η VesselsValue, επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία αναφορικά με την επιστροφή της συμφόρησης στις αλυσίδες εφοδιασμού. Ωστόσο, το ενδεχόμενο περαιτέρω και πιο επίμονων απεργιών από στο Felixstowe, σε συνάρτηση με την ψήφιση κινητοποιήσεων μεταξύ 19 Σεπτεμβρίου και 3 Οκτωβρίου στο λιμάνι του Λίβερπουλ, προκαλούν ανησυχία και απαιτούν προσεκτικό σχεδιασμό από πλευράς των εταιρειών.

Φωτό: Neil Hall/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.