Απεργία και στο λιμάνι του Λίβερπουλ

Απεργία και στο λιμάνι του Λίβερπουλ

83
Απεργία και στο λιμάνι του Λίβερπουλ

Διαταραχές παρατηρούνται τους τελευταίους μήνες στη λιμενική βιομηχανία, απόρροια απεργιακών κινητοποιήσεων. Πρόσφατα μάλιστα, όπως αναφέρει συνδικάτο λιμενεργατών στο Λίβερπουλ, η Peel Ports, μητρική εταιρεία της Mersey Docks and Harbour Company (MDHC), προβαίνει σε μειώσεις μισθών προβάλλοντας αυτές σαν αυξήσεις. Για τον λόγο αυτό περισσότεροι από 560 λιμενεργάτες ετοιμάζονται να απεργήσουν από τις 19 Σεπτεμβρίου έως και τις 3 Οκτωβρίου.

Η γενική γραμματέας του συνδικάτου Sharon Graham, ανέφερε πως εργαζόμενοι σε όλη την χώρα αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα βιοπορισμού ελέω της οικονομικής κρίσης ενώ εξαπέλυσε τα βέλη της στη διαχειρίστρια εταιρεία του λιμένα.

Από την άλλη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Peel Ports Group David Huck, δήλωσε πως η εταιρεία είναι απογοητευμένη από αυτή την απόφαση των εργαζομένων εφόσον η εταιρεία προσφέρει ένα πακέτο αποδοχών, το οποίο περιλαμβάνει αύξηση στις απολαβές τους κατά 7%, υπογραμμίζοντας πως η προσφορά είναι υψηλότερη από τον εθνικό μέσο όρο.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η απεργία στο λιμάνι του Felixstowe, στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 1.900 λιμενεργάτες. Εκτιμάται πως οι δύο απεργίες θα προκαλέσουν μεγάλες καθυστερήσεις στην λιμενική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Φωτό: Tony Hodge/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.