Ο τυφώνας Hinnamnor, «αγκάθι» για τη ναυτιλία

Ο τυφώνας Hinnamnor, «αγκάθι» για τη ναυτιλία

467
Ο τυφώνας Hinnamnor, «αγκάθι» για τη ναυτιλία

Έντονους πονοκεφάλους προκαλεί ο τυφώνας Hinnamnor για τις θαλάσσιες μεταφορές, καθώς επηρεάζει σημαντικούς ναυτιλιακούς κόμβους στην Ανατολική Σινική Θάλασσα. Πιο συγκεκριμένα, υπό την απειλή του τυφώνα, Κίνα και Νότια Κορέα έχουν προβεί στη θέσπιση περιορισμών αναφορικά με τη βιομηχανική δραστηριότητα.

Από το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, πολλές πόλεις της κινεζικής επαρχίας Zhejiang έχουν πληγεί από έντονα καιρικά φαινόμενα. Παράλληλα, οι λιμένες του Νινγκπό, της Μπουσάν αλλά και της Σαγκάης έχουν κλείσει, προκαλώντας διαταραχές στις θαλάσσιες μεταφορές προϊόντων στην Ασία.

Ο τυφώνας αναμένεται να πλήξει την πόλη Μπουσάν της Νότιας Κορέας το πρωί (τοπική ώρα) της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου. Λόγω αυτού, τα κορυφαία νοτιοκορεατικά ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries, Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) και Samsung Heavy Industries ανακοίνωσαν παύση των δραστηριοτήτων τους το πρωί της Τρίτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τυφώνας έχει προκαλέσει σημαντικές προκλήσεις για τη βιομηχανία αερομεταφορών το τελευταίο διάστημα, οδηγώντας στην ακύρωση πτήσεων τόσο στην Κίνα, όσο και στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

Η Korea Meteorological Administration (KMA) εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Ισχυροί άνεμοι και βροχοπτώσεις αναμένονται κατά μήκος της χώρας την Τρίτη λόγω του τυφώνα, με ιδιαίτερα υψηλά κύματα στις παράκτιες περιοχές είναι μεγάλη είναι η πιθανότητα καταιγίδων ακόμα και τσουνάμι».

Πηγή: Xinhua, AP, Reuters, TheLoadstar

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.