Εμπόδια στη λιμενική δραστηριότητα της Ινδίας

Εμπόδια στη λιμενική δραστηριότητα της Ινδίας

42
Εμπόδια στη λιμενική δραστηριότητα της Ινδίας

Οριακή πτώση κατεγράφη στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στους ινδικούς λιμένες τον μήνα Ιούλιο σε μηνιαία βάση, απόρροια των δυσμενών συνθηκών στις διεθνείς αγορές.

Συγκεκριμένα, η συνολική διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων για τον μήνα Ιούλιο στα κύρια και μικρότερα ινδικά λιμάνια διαμορφώθηκε σε 1,6 εκατ. TEUs, αριθμός μειωμένος κατά 0,1 εκατ. TEUs σε μηνιαία βάση.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο όμιλος Adani, που διαχειρίζεται τέσσερις τερματικούς σταθμούς του λιμένα Mundra, ο οποίος αποτελεί τον πιο πολυσύχναστο λιμένα της χώρας, είδε και αυτός με τη σειρά του μειωμένες ροές για τον μήνα Ιούλιο σε σύγκριση με τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, οι ινδικές εξαγωγές αναμένεται να συνεχίσουν την καθοδική τους πορεία για τους επόμενους μήνες, εξαιτίας της αποδυναμωμένης ζήτησης για κατανάλωση αγαθών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Federation of Indian Export Organisations (FIEO), A. Sakthivel, οι εξαγωγές εμπορευμάτων αντιμετωπίζουν προκλήσεις, μεταξύ των οποίων η μείωση της αγοραστικής δύναμης εξαιτίας του πληθωρισμού, καθώς και η ύφεση που ταλανίζει πολλές οικονομίες. Επιπλέον, ο ίδιος υπογράμμισε πως η μείωση του απαιτούμενου χρόνου μεταφοράς αγαθών σε συνδυασμό με τις διαταραχές της Covid-19 συνέβαλαν σε αύξηση των αποθεμάτων. Τέλος, σύμφωνα με τη FIEO, οι μεταβολές στις ινδικές εξαγωγές οφείλονται επίσης στις φθίνουσες τιμές των μετάλλων και άλλων πρώτων υλών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.