Πτώση της ζήτησης και ο αντίκτυπος στους αμερικανικούς λιμένες

Πτώση της ζήτησης και ο αντίκτυπος στους αμερικανικούς λιμένες

62
Πτώση της ζήτησης και ο αντίκτυπος στους αμερικανικούς λιμένες

Θετικά διαφαίνονται τα σημάδια αναφορικά με τα επίπεδα συμφόρησης στους λιμένες της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, οκτώ πλοία βρίσκονταν σε αναμονή εκτός των λιμένων του Λος Άντζελες και του Λονγκ Μπιτς.

Υπενθυμίζεται ότι, τον Ιανουάριο του 2022, 109 πλοία ανέμεναν ‒αριθμός ρεκόρ‒, ενώ ένα έτος πριν εκτός των λιμένων βρίσκονταν 40 πλοία. Επιπλέον, έχει μειωθεί ο υπερβαίνων του αναμενομένου χρόνος παραμονής των εισαγόμενων εμπορευματοκιβωτίων στις 4,2 ημέρες από το μέγιστο των 11 ημερών.

Παράλληλα, οι πτωτικές τάσεις στη συμφόρηση των πλοίων αντανακλούν κυρίως την πτώση της ζήτησης αλλά και την αλλαγή διαδρομών για πολλά πλοία με κατεύθυνση λιμένες στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της γερμανικής Hapag-Lloyd, 75 πλοία παρέμεναν αγκυροβολημένα εκτός των λιμένων της Νέας Υόρκης, του Χιούστον και της Σαβάννα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.