Οδηγός της κερδοφορίας τα LR2 tankers

Οδηγός της κερδοφορίας τα LR2 tankers

143
Οδηγός της κερδοφορίας τα LR2 tankers

Την ισχυρή θέση των LR2 tankers στην αγορά δεξαμενόπλοιων κατέδειξε πρόσφατη ανακοίνωση της Frontline Tankers για τα οικονομικά αποτελέσματα του β’ τριμήνου.

Η Frontline κατέγραψε κέρδη ύψους $47,1 εκατ. και σημείωσε ότι τα TCEs των VLCCs, των Suezmaxes και των LR2s διαμορφώθηκαν στα $16.400, $26.500 και $38.600 ανά ημέρα αντίστοιχα.

Ο κ. Lars H. Barstad, Chief Executive Officer της Frontline Management AS, σχολίασε τα οικονομικά αποτελέσματα, αναφέροντας ότι η εταιρεία εντός του β’ τριμήνου κατέγραψε το υψηλότερο TCE για τα LR2s στην ιστορία της. Ακόμη, σημείωσε ότι εξωγενείς παράγοντες αναδιαμόρφωσαν τον εμπορικό χάρτη των δεξαμενόπλοιων και οδήγησαν σε άνοδο των ναύλων. Επιπλέον, το ιστορικά χαμηλό orderbook, σε συνάρτηση με την υψηλή ζήτηση πετρελαίου, δημιουργεί αισιοδοξία αναφορικά με το outlook των δεξαμενόπλοιων για τα επόμενα έτη.

Παράλληλα, τον Ιούλιο του 2022, Frontline και Euronav ανακοίνωσαν την οριστικοποίηση της συγχώνευσής τους. Στον ορίζοντα για τη Frontline, όπως ανέφερε ο κ. Barstad, βρίσκεται μια εταιρεία που θα προσφέρει ασυναγώνιστες υπηρεσίες και θα αποτελεί τη μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία δεξαμενόπλοιων στον κόσμο. Μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, ο υπό διαχείριση στόλος της εταιρείας θα αποτελείται από 68 VLCCs, 56 Suezmaxes και 20 LR2/Aframaxes.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.