Νέο route για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών

Νέο route για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών

175
Νέο route για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών

Σε αυξημένα επίπεδα διαμορφώνονται οι εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα με τις εκτιμήσεις για το βραχυπρόθεσμο μέλλον να εμφανίζονται σταδιακά πιο αισιόδοξες. Στο πλαίσιο αυτό το Κοινό Κέντρο Συντονισμού (Joint Coordination Center) για τις εξαγωγές των ουκρανικών σιτηρών ανακοίνωσε νέο route για τις εξαγωγές.

Ειδικότερα, το νέο route θα έχει μήκος 320 ναυτικών μιλίων και θα αφορά τα εμπορικά πλοία που αναχωρούν από τα ουκρανικά λιμάνια και δη από εκείνα της Οδησσού, του Τσορνομόρσκ και του Pivdennyi/Yuzhny.

Η νέα κίνηση του Κοινού Κέντρου Συντονισμού προσβλέπει στη μείωση του απαιτούμενου χρόνου για τις θαλάσσιες μεταφορές των ουκρανικών σιτηρών. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση, επιτρέπει τη συντομότερη διέλευση πλοίων από τον ανθρωπιστικό διάδρομο. Συνεπώς, βοηθά και στη χάραξη κατάλληλης στρατηγικής από πλευράς της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Τα όρια του ανθρωπιστικού διαδρόμου, που αποτελεί μέρος του νέου route, ξεκινούν από τα σύνορα των ουκρανικών χωρικών υδάτων και φθάνουν έως το νότιο μέρος του route. Η αξιοποίηση του νέου route αναμένεται να πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 Αυγούστου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.