Εντός του ρωσικού Sakhalin 2 η Ιαπωνία

Εντός του ρωσικού Sakhalin 2 η Ιαπωνία

159
Εντός του ρωσικού Sakhalin 2 η Ιαπωνία

Κόντρα στο ευρύτερο κλίμα εξόδου εταιρειών από τη Ρωσία ή projects ρωσικών συμφερόντων, οι ιαπωνικές εταιρείες Mitsui & Co. και Mitsubishi Corp. σκοπεύουν να παραμείνουν στο ενεργειακό project Sakhalin 2.

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Αυγούστου, με εντολή Πούτιν, συστάθηκε νέος διαχειριστής του project, στον οποίο ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom κατέχει πλειοψηφικό μερίδιο. Ακολουθώντας τη σύσταση του νέου διαχειριστή, προσφέρθηκαν οι ίδιοι συμβατικοί όροι στις ιαπωνικές Mitsui και Mitsubishi για την παραμονή τους στο project Sakhalin 2. Οι δύο εταιρείες κατείχαν μερίδια περίπου 12,5% και 10% αντίστοιχα στην προηγούμενη διαχειρίστρια εταιρεία.

Σύμφωνα με τοποθέτηση του Ιάπωνα Chief Cabinet Secretary, Hirokazu Matsuno, το Τόκιο θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από το εν λόγω project, προκειμένου να διασφαλιστεί μια σταθερή ροή LNG.

Το project Sakhalin 2 είναι ένα από τα μεγαλύτερα πετρελαϊκά projects του κόσμου, καθώς και το πρώτο υπεράκτιο project φυσικού αερίου. Στη διαχείριση του project μετέχουν οι Gazprom, Shell, Mitsui και Mitsubishi.

Το εν λόγω project είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ενεργειακή επάρκεια της Ιαπωνίας, καθώς αντιστοιχεί στο 9% περίπου των εισαγωγών LNG της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.