«Βουτιά» δύο ετών για τον BCI

«Βουτιά» δύο ετών για τον BCI

211
«Βουτιά» δύο ετών για τον BCI

Τα πτωτικά σημάδια στην αγορά των bulk carriers επιμένουν, με τον σχετικό δείκτη της ναυλαγοράς των Capesizes, BCI, να διαμορφώνεται στα χαμηλότερα επίπεδά του για περισσότερο από δύο έτη. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, την Τετάρτη 24 Αυγούστου, ο BCI διαμορφώθηκε στις 680 μονάδες, αφότου κατέγραψε πτώση 117 μονάδων (14,7%).

Ειδικότερα, ο μέσος όρος των ημερήσιων κερδών των Capesizes σημείωσε πτώση $972 και διαμορφώθηκε στα $5.636. Όσον αφορά τον BDI, ευρύτερο δείκτης της ναυλαγοράς χύδην ξηρού φορτίου που λαμβάνει υπόψη τους ναύλους των Capesizes, Panamaxes και Supramaxes, εκείνος διαμορφώθηκε στις 1.213 μονάδες, αφότου κατέγραψε πτώση 58 μονάδων (4,6%).

Επιπλέον, ο επιμέρους δείκτης των Panamaxes σημείωσε πτώση 81 μονάδων και διαμορφώθηκε στις 1.491 μονάδες. Ο μέσος όρος των ημερήσιων κερδών των Panamaxes κατέγραψε πτώση $727 και ανήλθε σε $13.442.

Τέλος, ο δείκτης των Supramaxes BSI σημείωσε άνοδο οκτώ μονάδων και διαμορφώθηκε στις 1.773 μονάδες.

Φωτό: Mohamed Aly/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.