Κίνα-Ευρώπη: Οι χερσαίες εφοδιαστικές αλυσίδες στο προσκήνιο

Κίνα-Ευρώπη: Οι χερσαίες εφοδιαστικές αλυσίδες στο προσκήνιο

52
Κίνα-Ευρώπη: Οι χερσαίες εφοδιαστικές αλυσίδες στο προσκήνιο

Ο ρόλος των χερσαίων εφοδιαστικών αλυσίδων για τις εμπορευματικές μεταφορές μεταξύ Κίνας και Ευρώπης καθίσταται ολοένα δυναμικότερος.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua, την Κυριακή 21 Αυγούστου, ο αριθμός δρομολογίων μέσω των σιδηροδρομικών γραμμών που συνδέουν την Κίνα με την Ευρώπη έφτασε στις 10.000. Σημειώνεται ότι, το 2021, ο ίδιος αριθμός δρομολογίων είχε επιτευχθεί δέκα ημέρες αργότερα.

Σύμφωνα με την China Railway, μέχρι στιγμής για το 2022 έχουν μεταφερθεί 972.000 TEUs μέσω σιδηροδρόμου, αριθμός αυξημένος κατά 5% σε σύγκριση με το 2021.

Επιπλέον, μέσω 82 routes, τα τρένα έχουν πρόσβαση σε 200 πόλεις 24 ευρωπαϊκών χωρών. Σημειώνεται επίσης ότι, προκειμένου να αυξήσει τον όγκο εμπορευμάτων που μεταφέρονται μέσω σιδηροδρόμου, η Κίνα προέβη σε αρκετές εργασίες στο δίκτυο υποδομών της.

Τέλος, ο μέσος όρος μεταφερόμενου φορτίου από την Κίνα προς την Ευρώπη μέσω του ανατολικού route εκτοξεύτηκε κατά 41,3% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2020.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.