Η πρώτη δημοπρασία γιοτ Ρώσου ολιγάρχη 

    218
    Η πρώτη δημοπρασία γιοτ Ρώσου ολιγάρχη 
    20849291
    Ο Dmitry Pumpyansky

    Δημοπρασία για σούπερ γιοτ αξίας $75 εκατ., το οποίο συνδέεται με Ρώσο δισεκατομμυριούχο, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Αυγούστου στο Γιβραλτάρ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, είναι η πρώτη δημοπρασία του είδους της, από όταν εκκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

    Το εν λόγω γιοτ ονομάζεται Axioma και τέθηκε υπό περιορισμό στο Γιβραλτάρ, ακολουθώντας δήλωση της τράπεζας JP Morgan ότι ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του, Dmitry Pumpyansky, αθέτησε τους όρους δανείου ύψους $20 εκατ. που είχε λάβει από αυτήν.

    Σύμφωνα με το Reuters, η JP Morgan είχε παραχωρήσει δάνειο στην εταιρεία Pyrene Investments Ltd, η οποία ανήκε στην Furdberg Holding Ltd. Με τη σειρά της, η εταιρεία αυτή ανήκε στον Dmitry Pumpyansky, ο οποίος αποτέλεσε και εγγυητή στο δάνειο.

    Ωστόσο, στις 4 Μαρτίου, ο Dmitry Pumpyansky μετέφερε όλες τις μετοχές που κατείχε στη Furdberg σε ένα τρίτο μέρος, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να μη συνδέεται με την εταιρεία Pyrene Investments. Λόγω αυτού, κατέστη αδύνατον η εταιρεία να είναι σε θέση να τηρήσει τους όρους του δανείου.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.