Ρωσικό σιτάρι: Αντίρροπα σημάδια για παραγωγή και εξαγωγές

Ρωσικό σιτάρι: Αντίρροπα σημάδια για παραγωγή και εξαγωγές

129
Ρωσικό σιτάρι: Αντίρροπα σημάδια για παραγωγή και εξαγωγές

Η ρωσική σοδειά σιταριού φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ λόγω του ευνοϊκού καιρού, ενώ φυσικό επακόλουθο θα ήταν και η άνοδος των εξαγωγών του εν λόγω εμπορεύματος γι’ αυτή την περίοδο. Ωστόσο, η πραγματικότητα μοιάζει να διαφέρει κατά πολύ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι εκτιμήσεις για τις εξαγωγές ρωσικού σιταριού για τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο κάνουν λόγο για 5,8 εκατ. τόνους, ποσότητα μειωμένη κατά 28% σε σύγκριση με πέρυσι. Επιπλέον, η Russian Grain Union ανακοίνωσε πως επί του παρόντος οι εξαγωγές είναι λιγότερες σε ετήσια βάση, παρότι η περσινή σοδειά ήταν μικρότερη.

Υπογραμμίζεται ότι η Ρωσία και η Ουκρανία αποτελούν τις δύο κυρίαρχες χώρες όσον αφορά την εξαγωγή σιταριού. Παρότι η Ρωσία δεν αντιμετωπίζει κυρώσεις στο εμπόριο τροφίμων, έχουν δημιουργηθεί σημαντικές προκλήσεις στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες. Ακόμη, οι χρηματοοικονομικοί περιορισμοί που αντιμετωπίζει η Μόσχα την καθιστούν λιγότερο δημοφιλή επιλογή για τράπεζες και ναυτιλιακές εταιρείες.

Πηγή: Bloomberg

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.