Σημαντική επάνοδος για τον ελληνικό τουρισμό

Σημαντική επάνοδος για τον ελληνικό τουρισμό

80
Σημαντική επάνοδος για τον ελληνικό τουρισμό

Σημαντική επάνοδος καταγράφεται στον τουρισμό εντός του 2022 και δη στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στον τ/σ Σκάι, οι αφίξεις στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου το πρώτο επταήμερο του Αυγούστου 2022 αυξήθηκαν κατά 17% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω εξέλιξη έλαβε χώρα εν μέσω μιας περιόδου έντονων προκλήσεων για την παγκόσμια οικονομία, μεταξύ άλλων του πληθωρισμού, της ενεργειακής κρίσης αλλά και των γεωπολιτικών δρωμένων. Σύμφωνα με τον υπουργό, η εξαιρετική πορεία του τουρισμού αποτυπώνεται και στις βραχυχρόνιες μισθώσεις (Airbnb) στις οποίες τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο καταγράφεται αύξηση 26,5% σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2019.

Επίσης, ο υπουργός Τουρισμού μίλησε επίσης για την καμπάνια που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον ΕΟΤ σε χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης με στόχο την προσέλκυση ταξιδιωτών το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην Αθήνα και στις πολύ μεγάλες ταξιδιωτικές ροές που παρατηρούνται φέτος, οι οποίες έδωσαν σημαντική ανάσα στους επαγγελματίες του τουρισμού και των υγειονομικών και εμπορικών καταστημάτων μετά από πολλά χρόνια δυσκολιών. Όπως είπε, καταλυτικό ρόλο είχε η συμφωνία που επιτεύχθηκε με τις αμερικανικές αερογραμμές για 63 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα από τις ΗΠΑ στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα η πρωτεύουσα να γεμίσει από τις αρχές Μαρτίου με high spenders ταξιδιώτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.