Ποταμός Ρήνος: Αισιοδοξία για αύξηση της στάθμης

Ποταμός Ρήνος: Αισιοδοξία για αύξηση της στάθμης

142
Ποταμός Ρήνος: Αισιοδοξία για αύξηση της στάθμης

Οι πρωτοφανείς θερμοκρασίες στην Ευρώπη εξακολουθούν να δημιουργούν προκλήσεις για τις εφοδιαστικές αλυσίδες, καθώς ο ‒κρίσιμος για την οικονομία της Γερμανίας‒ ποταμός Ρήνος εξακολουθεί να μαστίζεται από την ξηρασία.

Ο ποταμός Ρήνος αποτελεί κομβικό σημείο για τη μεταφορά πρώτων υλών, όπως σιτηρά, χημικά προϊόντα, ορυκτά και παράγωγα πετρελαίου. Ακόμη, δύο εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής καύσης άνθρακα αδυνατούν να λειτουργήσουν στο 100% εξαιτίας της στάθμης του νερού.

Σύμφωνα με συνέντευξη στο Reuters του Florian Krekel, εκπροσώπου του German Waterways and Shipping Office (WSA), εξακολουθούν να κυκλοφορούν πλοία στην περιοχή, αλλά είναι λιγότερα και με μικρότερο μεταφερόμενο φορτίο.

Ωστόσο, επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς αναμένονται βροχοπτώσεις και χαμηλότερες θερμοκρασίες για τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η στάθμη του νερού στο σημείο Κάουμπ του ποταμού αναμένεται να ξεπεράσει τα 40 εκ. το πρωί του Σαββάτου και να αγγίξει τα 49 εκ. νωρίς την Κυριακή. Σημειώνεται ότι, όταν η στάθμη του νερού είναι χαμηλότερη των 40 εκ., η πλεύση πληθώρας φορτηγίδων μεταφοράς εμπορευμάτων θεωρείται μη οικονομικά βιώσιμη.

Πηγή: Bloomberg, DW, Reuters

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.