Νότια Κορέα: Εκτιμήσεις για πτώση της κινεζικής ζήτησης

Νότια Κορέα: Εκτιμήσεις για πτώση της κινεζικής ζήτησης

43
Νότια Κορέα: Εκτιμήσεις για πτώση της κινεζικής ζήτησης

Η αποδυνάμωση της ζήτησης της Κίνας σε συνδυασμό με άλλους αρνητικούς παράγοντες ενδέχεται να επηρεάσουν τις νοτιοκορεατικές εξαγωγές. Σύμφωνα με έρευνα του Korean Chamber of Commerce and Industry (KCCI), το 64,7% των νοτιοκορεατικών εξαγωγικών εταιρειών θεωρούν πως θα σημειωθεί πτώση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων, το 23% θεωρεί πως δεν θα υπάρξουν σημαντικές μεταβολές, ενώ μόλις το 12,3% αυτών βλέπουν αύξηση των εξαγωγών για το β’ εξάμηνο του 2022.

Επιπλέον, μέσω της εν λόγω έρευνας επισημαίνεται ότι λίγο παραπάνω από το 44% των νοτιοκορεατικών εξαγωγικών εταιρειών αναμένουν μείωση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων τους, κυρίως λόγω μείωσης της κινεζικής ζήτησης. Το 38% ανέδειξε το ζήτημα των αυξανόμενων τιμών στις πρώτες ύλες ως κυρίαρχο παράγοντα μείωσης της ζήτησης, ενώ το 18% ταυτίζει την καθοδική πορεία της ζήτησης με τις συμφορήσεις στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα εξαιτίας της ρωσικής εισβολής.

Τέλος, σύμφωνα με το Yonhap, οι εξαγωγικές εταιρείες της παραπάνω έρευνας επισήμαναν πως η νοτιοκορεατική κυβέρνηση πρέπει να συμβάλει στη διαφύλαξη των παγκόσμιων εφοδιαστικών αλυσίδων, να βοηθήσει τις εγχώριες εταιρείες στη διεύρυνση των πελατολογίων τους και να επεκτείνει τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου.

Πηγή: Yonhap

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.