Λιμενική συμφόρηση: Τα βλέμματα στις εγχώριες εφοδιαστικές αλυσίδες

Λιμενική συμφόρηση: Τα βλέμματα στις εγχώριες εφοδιαστικές αλυσίδες

69
Λιμενική συμφόρηση: Τα βλέμματα στις εγχώριες εφοδιαστικές αλυσίδες

Στις εγχώριες εφοδιαστικές αλυσίδες φαίνεται να στρέφεται ένα σημαντικό μέρος του εμπορίου μεταξύ Κίνας και Ευρώπης, καθώς η λιμενική συμφόρηση συνεχίζει να ταλανίζει το παγκόσμιο εμπόριο. Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του The Loadstar, οι σιδηροδρομικές μεταφορές μεταξύ Κίνας και Ευρώπης κατέγραψαν ρεκόρ τον Ιούλιο, ενώ η ζήτηση για οδικές μεταφορές βρίσκεται επίσης σε ρότα ανόδου.

Σε ετήσια βάση, οι σιδηροδρομικές μεταφορές στον Δρόμο του Μεταξιού κατέγραψαν άνοδο 12% τον Ιούλιο και διαμορφώθηκαν στα 149.000 TEUs. Η εν λόγω αύξηση έχει συνεισφέρει στην αποσυμφόρηση που καταγραφόταν σε τερματικούς, με τα άδεια containers να επαναχρησιμοποιούνται και τις καθυστερήσεις να μειώνονται.

Η αναζωογόνηση των χερσαίων εφοδιαστικών αλυσίδων οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στις καθυστερήσεις που καταγράφονται στους λιμένες, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις αγγίζουν έως και τις οκτώ ημέρες. Την ίδια ώρα, οι θαλάσσιες εφοδιαστικές αλυσίδες επηρεάζονται από τη συμφόρηση στις ευρωπαϊκές σιδηροδρομικές γραμμές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.