Ρεκόρ κερδών 11 ετών για τη μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης στον κόσμο

Ρεκόρ κερδών 11 ετών για τη μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης στον κόσμο

167
Ρεκόρ κερδών 11 ετών για τη μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης στον κόσμο

Την υψηλότερη κερδοφορία του τα τελευταία 11 έτη πέτυχε ο αυστραλιανός όμιλος εξόρυξης BHP, με φόντο τις αυξημένες τιμές άνθρακα και ενεργειακών αγαθών. Ειδικότερα, η BHP κατέγραψε άνοδο των κερδών κατά 26% το οικονομικό έτος με πέρας τις 30 Ιουνίου, οπότε και τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα $21,3 δισ.

Στον απόηχο των ισχυρών οικονομικών αποτελεσμάτων, η BHP φαίνεται να διερευνά την περαιτέρω επέκταση του χαρτοφυλακίου της. Στις 8 Αυγούστου κατέθεσε πρόταση εξαγοράς της OZ Minerals, έναντι περίπου $5,8 δισ., η οποία απορρίφθηκε.

Παράλληλα, η BHP ανακοίνωσε ότι θα αξιολογήσει την επέκταση της παραγωγικής της ικανότητας στην κορυφαία μονάδα παραγωγής στους 330 εκατ. τόνους ανά έτος, αλλά και λοιπές επιλογές ανάπτυξης με επίκεντρο ενεργειακά αγαθά όπως ο χαλκός και το νικέλιο.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι η BHP προειδοποίησε για επικείμενη επιβράδυνση της οικονομίας, φαίνεται πως παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον της αγοράς. O CEO της εταιρείας, Mike Henry, σημείωσε ότι η Κίνα θα αποτελέσει παράγοντα σταθερότητας αναφορικά με τη ζήτηση εμπορευμάτων το ερχόμενο έτος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.