Η Anglo-Eastern στρέφεται στα tankers καύσης LNG

Η Anglo-Eastern στρέφεται στα tankers καύσης LNG

110
Η Anglo-Eastern στρέφεται στα tankers καύσης LNG

Η εταιρεία διαχείρισης πλοίων Anglo-Eastern, που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ, ενέταξε πρόσφατα στον στόλο των πλοίων που διαχειρίζεται το «MT Proteus Jessica», ένα δεξαμενόπλοιο χωρητικότητας 110.000 dwt, το οποίο αποτελεί το πρώτο δεξαμενόπλοιο διπλού καυσίμου του υπό διαχείριση στόλου της εταιρείας που μπορεί να καταναλώνει LNG ως καύσιμο.

Το κατηγορίας LR2 δεξαμενόπλοιο κατασκευάστηκε στο κινεζικό ναυπηγείο Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding και η παράδοσή του έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2022. Η Anglo-Eastern διαθέτει ήδη δύο πλοία κατηγορίας Ro-Ro κατανάλωσης καυσίμου LNG στον υπό διαχείριση στόλο της, ενώ αναμένει και την παραλαβή επιπλέον πλοίων κατανάλωσης διπλού καυσίμου.

Παράλληλα, η εταιρεία συνεργάζεται με βιομηχανικούς εταίρους στο πλαίσιο μιας κοινής μελέτης για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων χρήσης της αμμωνίας ως εναλλακτικού ναυτιλιακού καυσίμου, εξετάζοντας θέματα όπως η αξιολόγηση της ασφάλειας κατά τη χρήση της ως καυσίμου πλοίων, ο ανεφοδιασμός των πλοίων με αμμωνία, αλλά και οι εκπομπές CO₂ που απελευθερώνονται κατά την παραγωγή της.

Φωτό: Anglo-Eastern

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.