Στον αστερισμό των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων

Στον αστερισμό των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων

113
Στον αστερισμό των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων

Τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας κινούνται με φρενήρεις ρυθμούς σε ό,τι αφορά τις παραγγελίες που εξασφαλίζουν φέτος, παρά τις σημαντικές προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Μέχρι στιγμής φέτος οι τρεις μεγάλοι ναυπηγικοί όμιλοι έχουν πετύχει τους ετήσιους στόχους παραγγελιών κατά 87%, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Βιομηχανίας, Εμπορίου και Ενέργειας και ενώ απομένουν ακόμη περισσότεροι από τέσσερις μήνες για την ολοκλήρωση του έτους. Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, οι μαζικές παραγγελίες πλοίων υψηλής αξίας, όπως τα LNGCs, αποτελούν τον κινητήριο μοχλό γι’ αυτή την εξέλιξη.

Αναλυτικότερα, KSOE, DSME και SHI από κοινού έχουν λάβει παραγγελίες ύψους $30,52 δισ. τους πρώτους επτά μήνες του 2022. Δεδομένου ότι αθροιστικά οι στόχοι τους φέτος είναι για παραγγελίες αξίας $35,14 δισ., το ποσοστό επίτευξης διαμορφώνεται στο 86,9%.

Η KSOE μάλιστα έχει ήδη επιτύχει τον ετήσιο στόχο της: οι παραγγελίες που έχει εξασφαλίσει ανέρχονται σε $17,79 δισ. και ο στόχος είναι στα $17,44 δισ. για το 2022. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας εξασφάλισαν παραγγελίες για 1,16 εκατ. CGTs τον περασμένο Ιούλιο από τις συνολικές παραγγελίες 2,11 CGTs.

Φωτό: Yonhap/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.