Οι ναύλοι των containerships σε πτωτική ρότα

Οι ναύλοι των containerships σε πτωτική ρότα

94
Οι ναύλοι των containerships σε πτωτική ρότα

Συνεχίστηκε η πτώση των ναύλων στα containerships όπως προκύπτει από τον δείκτη World Container Index της Drewry.

O δείκτης, που λαμβάνει υπόψη του ναύλους στη spot αγορά σε κύριες τακτικές γραμμές, υποχώρησε για 24η διαδοχική εβδομάδα (04-10/08) και άγγιξε τα $6.430,07/FEU. Πρόκειται για εβδομαδιαία πτώση 3% ενώ την ίδια ώρα ο δείκτης σημειώνει πτώση 32% σε σύγκριση με την αντίστοιχη εβδομάδα πέρσι.

Η μεγαλύτερη πτώση των ναύλων της τάξης του 10% σημειώθηκε στην τακτική γραμμή Σαγκάης- Γένοβας ενώ στα routes Λος Άντζελες-Σαγκάη, Σαγκάη-Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη-Ρότερνταμ και Ρότερνταμ-Νέα Υόρκη δεν καταγράφηκαν μεταβολές.

Χωρίς τίτλο

Σε ετήσια βάση, στο route Σαγκάη-Ρότερνταμ καταγράφονται οι μεγαλύτερες απώλειες με τους ναύλους να έχουν υποχωρήσει κατά 35% στα $8.833/FEU. Θετικά είναι τα πρόσημα, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, για τους ναύλους στα routes Νέα Υόρκη-Ρότερνταμ και Ρότερνταμ-Νέα Υόρκη. Η Drewry αναμένει ότι η πτωτική πορεία των ναύλων θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.