LNG carriers: Προχωρά το μεγάλο ναυπηγικό πρόγραμμα του Κατάρ

LNG carriers: Προχωρά το μεγάλο ναυπηγικό πρόγραμμα του Κατάρ

250
LNG carriers: Προχωρά το μεγάλο ναυπηγικό πρόγραμμα του Κατάρ

O καταριανός κολοσσός QatarEnergy υπέγραψε πρόσφατα συμφωνίες με ασιατική κοινοπραξία για τη χρονοναύλωση επτά LNG carriers.

Η κοινοπραξία απαρτίζεται από τις NYK, “K” Line, MISC Berhad και China LNG Shipping (Holdings) Limited, με τις εν λόγω εταιρείες να έχουν εισέλθει σε συμβόλαιο ναυπήγησης των επτά πλοίων, μεταφορικής ικανότητας 174.000 κ.μ., με τη Hyundai Heavy Industries Co. Ltd.

Τα πλοία, μήκους 299 μ., θα παραδοθούν μεταξύ του 2025 και του 2026. Υπενθυμίζεται ότι, τον Μάρτιο του 2021, η QatarEnergy εκκίνησε μια διεθνή διαγωνιστική διαδικασία σε πλοιοκτήτες για τη ναύλωση και την κατασκευή περισσότερων από 100 LNG carriers, τα οποία θα εξυπηρετήσουν τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Κατάρ για την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας LNG.

Τον περασμένο Απρίλιο, η κρατική εταιρεία του Κατάρ υπέγραψε μια σειρά συμφωνιών με θυγατρική της MOL για τη μακροχρόνια ναύλωση και την κατασκευή τεσσάρων LNG carriers, σηματοδοτώντας το πρώτο μέρος τέτοιου είδους ναυλώσεων υπό το ναυπηγικό πρόγραμμα της QatarEnergy.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.