Διώρυγα του Σουέζ: Νέο ημερήσιο ρεκόρ διέλευσης πλοίων

Διώρυγα του Σουέζ: Νέο ημερήσιο ρεκόρ διέλευσης πλοίων

244
Διώρυγα του Σουέζ: Νέο ημερήσιο ρεκόρ διέλευσης πλοίων

Νέο ημερήσιο ρεκόρ διέλευσης πλοίων σημείωσε το Σάββατο 6 Αυγούστου η Διώρυγα του Σουέζ.

Συγκεκριμένα, και από τις δύο πλευρές της διώρυγας διήλθαν 89 πλοία, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε ημερήσιο επίπεδο, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο επικεφαλής της Διώρυγας του Σουέζ, Osama Rabie.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τη συγκεκριμένη μέρα διέσχισαν τη διώρυγα 44 πλοία από τον Βορρά και 45 πλοία προερχόμενα από τον Νότο. Το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ εντοπίζεται στις 29 Σεπτεμβρίου 2021, όταν τη διέσχισαν 87 πλοία.

Τα ρεκόρ πάντως για τη Διώρυγα του Σουέζ δεν σταματούν εδώ, καθώς τον περασμένο Ιούλιο κατέγραψε τα υψηλότερα μηνιαία έσοδα της τάξης των $704 εκατ. Σύμφωνα με τον Osama Rabie, τα εν λόγω ρεκόρ δεν θα είχαν σημειωθεί χωρίς τη συμβολή του νέου project για τη Διώρυγα του Σουέζ, το οποίο επιτρέπει την αύξηση της δυναμικότητας και της αποδοτικότητας του καναλιού προκειμένου να εξυπηρετεί γιγαντιαία πλοία.

Υπενθυμίζεται ότι το 2015 έλαβαν χώρα εργασίες επέκτασης της διώρυγας όσον αφορά το μήκος και το βάθος της θαλάσσιας οδού, ενώ μετά το «φιάσκο» με το «Ever Given» οι αιγυπτιακές αρχές εργάζονται προκειμένου να αυξήσουν το μήκος της διώρυγας κατά δέκα χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.