Τουρκία-Ουκρανία-Ρωσία: Ολοκληρώθηκε η επιθεώρηση του πλοίου Razoni

Τουρκία-Ουκρανία-Ρωσία: Ολοκληρώθηκε η επιθεώρηση του πλοίου Razoni

78
Τουρκία-Ουκρανία-Ρωσία: Ολοκληρώθηκε η επιθεώρηση του πλοίου Razoni

Η επιθεώρηση του φορτηγού πλοίου Razoni και του πρώτου εγκεκριμένου φορτίου ουκρανικών σιτηρών ολοκληρώθηκε, ανακοίνωσε αργά σήμερα το πρωί στους δημοσιογράφους το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Μετά την επιθεώρηση αυτή, η οποία διήρκεσε λίγο λιγότερο από μιάμιση ώρα, «το πλοίο θα διαπλεύσει σε λίγο τον Βόσπορο για να μεταβεί στο Λίβανο», διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή.

Η επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Βοσπόρου. Οι αντιπροσωπείες των ειδικών έφθασαν στο υπό σημαία Σιέρα Λεόνε φορτηγό πλοίο επιβαίνοντας σε δύο ταχύπλοα.

Το πλοίο θα κατευθυνθεί τώρα προς το λιμάνι της Τρίπολης στον βόρειο Λίβανο περνώντας από το Βόσπορο.

Το φορτίο των 26.000 τόνων αραβοσίτου που μεταφέρει το Razoni, το οποίο απέπλευσε το πρωί της Δευτέρας από το ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού, είναι το πρώτο που επιτράπηκε να εξαχθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας η οποία συνήφθη στις 22 Ιουλίου στην Κωνσταντινούπολη ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία με τη μεσολάβηση της Τουρκίας και υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Η συμφωνία αυτή επιτρέπει την υπό διεθνή επίβλεψη επανάληψη των αποστολών ουκρανικών δημητριακών προς τις παγκόσμιες αγορές μετά τη ρωσική εισβολή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτό:  TURKISH DEFENCE MINISTRY HANDOUT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.