Πλοία και ναυτιλιακές εταιρείες στο στόχαστρο νέων αμερικανικών κυρώσεων

Πλοία και ναυτιλιακές εταιρείες στο στόχαστρο νέων αμερικανικών κυρώσεων

170
Πλοία και ναυτιλιακές εταιρείες στο στόχαστρο νέων αμερικανικών κυρώσεων

Νέες κυρώσεις με επίκεντρο την πετρελαιοβιομηχανία του Ιράν ανακοίνωσαν τη Δευτέρα 1η Αυγούστου οι ΗΠΑ.

Στο στόχαστρο αυτή τη φορά βρέθηκαν εταιρείες με έδρα τα ΗΑΕ, το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν από την Iranian Persian Gulf Petrochemical Industry Commercial Co. (PGPICC) για τη διευκόλυνση της πώλησης ιρανικού πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων στην ανατολική Ασία. Η PGPICC αποτελεί εκ των μεγαλύτερων brokers πετροχημικών του Ιράν και θυγατρική του conglomerate Persian Gulf Petrochemical Industry Co. (PGPIC), σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ. Παράλληλα στο στόχαστρο των κυρώσεων βρέθηκε και το 25 ετών LPG carrier Glory Harvest σημαίας Παναμά το οποίο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, συνδέεται με την εταιρεία Golden Warrior Shipping Co. με γραφεία στην Κίνα και στο Χονγκ Κονγκ.

«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ακολουθούν το μονοπάτι της διπλωματίας για να επιτύχουν αμοιβαία επιστροφή στην πλήρη εφαρμογή του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης», δήλωσε ο Brian E. Nelson, υφυπουργός Οικονομικών για την Τρομοκρατία και τις Οικονομικές Πληροφορίες. «Μέχρι το Ιράν να είναι έτοιμο να επιστρέψει στην πλήρη εφαρμογή των δεσμεύσεών του, θα συνεχίσουμε να επιβάλλουμε κυρώσεις για την παράνομη πώληση ιρανικού πετρελαίου και πετροχημικών προϊόντων».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.