H Neda Maritime καινοτομεί ενόψει EEXI

H Neda Maritime καινοτομεί ενόψει EEXI

678
H Neda Maritime καινοτομεί ενόψει EEXI

Η ναυτιλιακή εταιρεία Neda Maritime Agency εμπιστεύτηκε τον νηογνώμονα DNV για την αξιολόγηση της επίδρασης των επιστρώσεων χαμηλής τριβής στην ταχύτητα αναφοράς που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό του EEXI του Aframax δεξαμενόπλοιου «M/T SUVRETTA» της εταιρείας.

Το χωρητικότητας 109.250 MT δεξαμενόπλοιο, το οποίο φέρει την ελληνική σημαία, έγινε έτσι το πρώτο πλοίο στο οποίο η αξιολόγηση του EEXI λαμβάνει υπόψη την επίδραση της επίστρωσης του κύτους του.

Για την εκτίμηση της επίδρασης, η International Paint, η οποία προμήθευσε την επίστρωση, υπολόγισε τη μείωση των συντελεστών αντίστασης τριβής (ΔCF) βάσει του σχεδίου βαφής που εφαρμόστηκε στο πλοίο, ενώ στη συνέχεια ο DNV προχώρησε στον υπολογισμό της νέας καμπύλης ταχύτητας-ισχύος πρόωσης του πλοίου. Στην περίπτωση του «M/T SUVRETTA», η εφαρμογή επίστρωσης χαμηλής τριβής είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της ταχύτητας αναφοράς του πλοίου κατά 0,17 κόμβους, οδηγώντας έτσι σε νέα ταχύτητα αναφοράς (Vref) 14,87 κόμβων. Τέλος, η νέα καμπύλη ταχύτητας-ισχύος χρησιμοποιήθηκε από τη Neda για την προετοιμασία του EEXI Technical File, το οποίο στη συνέχεια ενέκρινε ο DNV.

H Neda Maritime Agency διαχειρίζεται σήμερα 26 σύγχρονα δεξαμενόπλοια και φορτηγά πλοία και αποτελεί μία από τις παλαιότερες ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, μετρώντας περισσότερα από 140 χρόνια στον ναυτιλιακό κλάδο και προσφέροντας στους πελάτες της υπηρεσίες θαλάσσιας μεταφοράς με επίκεντρο την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.