Νέα απευθείας τακτική εμπορευματική γραμμή μεταξύ Κίνας και Σκωτίας

Νέα απευθείας τακτική εμπορευματική γραμμή μεταξύ Κίνας και Σκωτίας

93
Νέα απευθείας τακτική εμπορευματική γραμμή μεταξύ Κίνας και Σκωτίας

Για πρώτη φορά, εκκινεί μια νέα θαλάσσια εμπορευματική διαδρομή μεταξύ της Κίνας και της Σκωτίας.

Η νέα αυτή γραμμή θα συνδέει κινεζικά λιμάνια με τον τερματικό Greenock Ocean και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της KC Liner Agencies, της DKT Allseas και της China Xpress. Το πρώτο ταξίδι θα ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου από το Ningbo, ενώ κάθε μήνα θα λαμβάνουν χώρα τρία τέτοια ταξίδια τόσο προς την Κίνα όσο και προς τη Σκωτία.

Ειδικότερα, μέσω της εν λόγω απευθείας τακτικής γραμμής Κίνας-Σκωτίας, μπορεί να επιτευχθεί μείωση του χρόνου μεταφοράς εμπορευμάτων έως και 50% για τις εν λόγω χώρες, λόγω της παράκαμψης του λιμανιού του Ρότερνταμ, στο οποίο καταγράφεται συμφόρηση. Οι εξαγωγές από τη Σκωτία θα περιλαμβάνουν μπίρα, είδη ζαχαροπλαστικής, ουίσκι, χαρτί κ.ά., ενώ οι εισαγωγές θα αφορούν κατά κύριο λόγο υφάσματα, έπιπλα, παιχνίδια κ.ά.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης το γεγονός πως η συγκεκριμένη εμπορευματική διαδρομή θα εκκινήσει με στόχο την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης της εφοδιαστικής αλυσίδας, ενώ παράλληλα συνδράμει στην ενίσχυση των σκωτσέζικων επιχειρήσεων και της εξαγωγικής δραστηριότητας της Σκωτίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.