Η ανατολική ακτή των ΗΠΑ στον «χορό» της λιμενικής συμφόρησης

Η ανατολική ακτή των ΗΠΑ στον «χορό» της λιμενικής συμφόρησης

65
Η ανατολική ακτή των ΗΠΑ στον «χορό» της λιμενικής συμφόρησης

Το θέμα της συμφόρησης στα λιμάνια είναι φλέγον και δεν είναι λίγα αυτή τη στιγμή τα λιμάνια στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προκλήσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με report της VesselsValue, τους τελευταίους μήνες οι θαλάσσιες τακτικές γραμμές έχουν μετακινηθεί από τη δυτική ακτή των ΗΠΑ προς την ανατολική, με αφορμή την υψηλή συμφόρηση που σημειώθηκε στην πρώτη εξαιτίας της πανδημίας. Αυτό έφερε ως αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση της συμφόρησης στα τέσσερα από τα δέκα κυριότερα λιμάνια της ανατολικής ακτής, δηλαδή στα New York και Elizabeth APM Terminals, καθώς και στα Garden City και Savannah.

Σύμφωνα με το παρακάτω γράφημα, ο μέσος χρόνος αναμονής των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι της Νέας Υόρκης κυμάνθηκε μεταξύ 20 και 50 ωρών για το μεγαλύτερο μέρος του έτους, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από την περσινή μέση αναμονή, που σπάνια ξεπερνούσε τις 20 ώρες.

1

Τέλος, η VesselsValue σημειώνει ότι τα τέσσερα λιμάνια που αντιμετωπίζουν συμφόρηση αποτελούν τα πιο δραστήρια της ανατολικής ακτής, ενώ συνήθως εξυπηρετούν μεγάλους τύπους πλοίων, συμπεριλαμβανομένων και πλοίων ULCV. Ωστόσο, τα υπόλοιπα έξι κύρια λιμάνια, που λειτουργούν χωρίς συμφορήσεις, εξυπηρέτησαν επίσης ULCV πλοία μέσα στο 2022, συνεπώς η ευκολότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση πλοίων είναι ακόμη εφικτή.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.