Σκαμπανεβάσματα για τον BDI

Σκαμπανεβάσματα για τον BDI

149
Σκαμπανεβάσματα για τον BDI

Σε χαμηλά δύο εβδομάδων υποχώρησε ο BDI, ο βασικός δείκτης της ναυλαγοράς ξηρού φορτίου την Τρίτη 26 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα ο BDI άγγιξε τις 2.061 μονάδες υποχωρώντας κατά 2,5% με τον επιμέρους δείκτη των Capesizes να καταγράφει μείωση 5,4% φτάνοντας τις 2.455 μονάδες. Τα Capesizes κινούνται σε «θολά νερά» καθώς η Κίνα, που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο εμπόριο iron ore, καταγράφει μειωμένη ζήτηση. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Κίνα αποφάσισε τη σύσταση μιας νέας κρατικής εταιρείας για τον έλεγχο των εισαγωγών σιδηρομεταλλεύματος και των ξένων επενδύσεων. Παράλληλα, ο δείκτης των Panamaxes παρουσίασε οριακή πτώση 0,57% στις 2.088 μονάδες μετά από πέντε διαδοχικές ημέρες ανόδου.

Το τελευταίο διάστημα ο BDI καταγράφει μεταβλητότητα δείχνοντας την κατεύθυνση της ναυλαγοράς των bulk carriers ενώ συντελούνται μεγάλες αλλαγές στο θαλάσσιο εμπόριο λόγω της κρίσης στη Μαύρη Θάλασσα. Στις 27 Ιουνίου ο δείκτης φλέρταρε με τις 2.300 μονάδες ενώ στις 22 Ιουλίου κινούνταν στις 2.150 μονάδες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.