Μαζικές παραγγελίες στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Μαζικές παραγγελίες στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

116
Μαζικές παραγγελίες στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Η αθρόα ροή παραγγελιών που έχουν εξασφαλίσει τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας το τελευταίο διάστημα καταδεικνύει την ισχυρή θέση τους στον παγκόσμιο ναυπηγικό κόσμο. Ειδικότερα, την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022, η DSME επανήλθε στην κανονικότητα, με την εξασφάλιση παραγγελίας για τη ναυπήγηση δύο LNG carriers αξίας $495 εκατ.

Ειδικότερα, η παραγγελία αυτή τοποθετήθηκε λίγες ημέρες μετά τη λήξη της πολυήμερης απεργίας στα ναυπηγεία της DSME. Παράλληλα, σύμφωνα με μέλος της εταιρείας, ο ετήσιος στόχος είναι επιτεύξιμος χωρίς κάποια δυσκολία, ενώ ταυτόχρονα το ναυπηγείο θα εστιάσει στο πελατολόγιο μεγάλων πλοίων.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022 ένα άλλο ναυπηγείο της ασιατικής χώρας, η KSOE, ανακοίνωσε την παραλαβή παραγγελίας ύψους $106 εκατ. για πλοία εμπορευματοκιβωτίων. Η παραγγελία αφορά τη ναυπήγηση τριών πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, μεταφορικής ικανότητας 1.800 TEUs. Η παράδοση των πλοίων θα γίνει μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Η KSOE έχει λάβει παραγγελίες ύψους $17,77 δισ. μέχρι στιγμής για το έτος 2022, ξεπερνώντας ήδη τον ετήσιο στόχο της για νέες παραγγελίες ύψους $17,44 δισ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.