Η Carnival συνεχίζει να επενδύει σε πράσινες τεχνολογίες

Η Carnival συνεχίζει να επενδύει σε πράσινες τεχνολογίες

77
Η Carnival συνεχίζει να επενδύει σε πράσινες τεχνολογίες

Η Carnival Corporation, η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρεία κρουαζιέρας, βρίσκεται σε καλό δρόμο ώστε να επιτύχει τους στόχους βιωσιμότητας που έχει θέσει για το 2030, συμμετέχοντας παράλληλα σε όλο και περισσότερες πρωτοβουλίες για την επίτευξη μηδενικών καθαρών ανθρακικών εκπομπών μέχρι το 2050.

Προκειμένου να επιτύχει τους στόχους απανθρακοποίησης που έχει θέσει, η Carnival υποστηρίζει την υιοθέτηση εναλλακτικών καυσίμων, δοκιμάζοντας παράλληλα νέες τεχνολογίες και δημιουργώντας νέες συνεργασίες με διάφορους οργανισμούς και ενδιαφερόμενους φορείς.

Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για να μειώσει τον δείκτη έντασης άνθρακα των δραστηριοτήτων της κατά 20% μέχρι το 2030, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες τιμές του 2019, η εταιρεία έχει εγκαταστήσει στο 46% του στόλου της συστήματα σύνδεσης με το δίκτυο ηλεκτροδότησης της στεριάς, ώστε τα πλοία της να ελαχιστοποιούν τη χρήση των κινητήρων τους κατά την παραμονή τους στα λιμάνια. Επιπλέον, στο πλαίσιο των προσπαθειών της εταιρείας να επεκτείνει το πρόγραμμα υιοθέτησης εναλλακτικών καυσίμων, η Carnival παρέλαβε το 2021 επιπλέον πλοία κατανάλωσης καυσίμου LNG, διαθέτοντας σήμερα συνολικά έξι πλοία που μπορούν να τροφοδοτούνται από το εν λόγω εναλλακτικό καύσιμο.

Τέλος, η εταιρεία επενδύει στην ανάπτυξη ενός πρωτοποριακού συστήματος μπαταριών ιόντων λιθίου για την αποθήκευση ενέργειας, εγκαθιστά συστήματα αερολίπανσης για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, πραγματοποιεί δοκιμές κυψελών καυσίμου υδρογόνου το οποίο παράγεται από μεθανόλη, ενώ διερευνά και τις δυνατότητες χρήσης συστημάτων δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα στα πλοία της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.