Containerships: Ανοδικές τάσεις στα routes με προορισμό τη Λατινική Αμερική

Containerships: Ανοδικές τάσεις στα routes με προορισμό τη Λατινική Αμερική

63
Containerships: Ανοδικές τάσεις στα routes με προορισμό τη Λατινική Αμερική

Στα routes από την Ασία στη Νότια Αμερική, και δη σε εκείνα με αφετηρία τις Κίνα, Ιαπωνία, Ταϊβάν και Νότια Κορέα, επικεντρώνεται πρόσφατη εβδομαδιαία έκθεση της Xeneta για τη ναυλαγορά των containerships.

Από τα routes τα οποία εξετάζονται στην έκθεση, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει εκείνο από τη Νότια Κορέα προς την Ανατολική Ακτή της Νότιας Αμερικής (Korea-SAEC). Πιο συγκεκριμένα, από τις αρχές του έτους, οι ναύλοι έχουν μειωθεί κατά $2.200/FEU και πλέον βρίσκονται κάτω από τον μέσο όρο των routes από την Ασία προς τη SAEC. Αντιθέτως, οι αντίστοιχοι ναύλοι για το route με αφετηρία την Ιαπωνία παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα σε σύγκριση με τον μέσο όρο. Σύμφωνα με την Xeneta, στις 13 Ιουλίου, το κόστος αποστολής από την Ιαπωνία προς τη SAEC ήταν $1.700/FEU μεγαλύτερο έναντι εκείνου από την Κίνα προς τη SAEC.

Παράλληλα, η Xeneta υπογραμμίζει ότι οι ναύλοι στη long-term αγορά ενδέχεται να καταγράψουν άνοδο. Το εν λόγω επιχείρημα βασίζεται στη μέχρι στιγμής συσχέτιση μεταξύ των εξελίξεων στη spot και στη long-term αγορά. Πιο συγκεκριμένα, οι μεταβολές που καταγράφονται στη spot αγορά αντανακλώνται στη long-term μετά από περίπου τρεις μήνες. Συνεπώς, καθώς από τις αρχές Ιουνίου τα routes με αφετηρία την Ασία και προορισμό τη SAEC καταγράφουν άνοδο στη spot αγορά, η εξέλιξη αυτή αναμένεται να παρουσιαστεί και στη long-term αγορά στο προσεχές μέλλον.

Φωτό: Erich Wirz/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.