Επτά καινοτόμα περιπολικά σκάφη για τη σουηδική ακτοφυλακή

Επτά καινοτόμα περιπολικά σκάφη για τη σουηδική ακτοφυλακή

183
Επτά καινοτόμα περιπολικά σκάφη για τη σουηδική ακτοφυλακή

Ο οργανισμός της σουηδικής ακτοφυλακής Kustbevakningen (KBV) υπέγραψε σύμβαση με την Damen Shipyards για την κατασκευή και την παράδοση μιας σειράς επτά πρωτοποριακών περιπολικών σκαφών, τα οποία θα χρησιμοποιήσει σε επιχειρήσεις διάσωσης, προστασίας του περιβάλλοντος και σε περιπολίες των παράκτιων υδάτων της χώρας.

Τα σκάφη της σειράς KBV 320 που έχει αναπτύξει η Damen υπερπληρούν τα αυστηρά σχεδιαστικά κριτήρια που έχει θέσει η σουηδική ακτοφυλακή, προσφέροντας μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση για το πλήρωμα και μεγαλύτερη επιχειρησιακή ευελιξία. Η Damen έχει πραγματοποιήσει σχεδιαστικές βελτιώσεις στα σκάφη της σειράς KBV 320, μεγαλώνοντας το μήκος της ισάλου γραμμής και επιτρέποντας έτσι στα σκάφη να διατηρούν την ταχύτητα πλεύσης τους με μικρότερη αντίσταση στο νερό. Παράλληλα, η κάθετη πλώρη που διαθέτουν τα σκάφη μειώνει την επίδραση των κυμάτων σε μεγάλες ταχύτητες πλεύσης, ενώ η χρήση ανθρακονημάτων για την κατασκευή τους μειώνει σημαντικά το βάρος τους, προσφέροντας βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου.

Τα μήκους 26,75 μ. σκάφη θα διαθέτουν κινητήρες της Volvo και θα έχουν μέγιστη ταχύτητα πλεύσης 25 κόμβων, ενώ θα είναι εξοπλισμένα και με συστήματα επεξεργασίας καυσαερίων για τη μείωση των παραγόμενων εκπομπών.

Η νέα παραγγελία επιβεβαιώνει την ικανοποίηση της KBV για την ποιότητα των πλοίων που κατασκευάζει η Damen Shipyards, καθώς το ολλανδικό ναυπηγείο είχε κατασκευάσει το 2009 τρία ακόμα πλοία πολλαπλών χρήσεων για λογαριασμό της σουηδικής ακτοφυλακής.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.