Η πράσινη πρωτοβουλία των DHL και Hapag-Lloyd

Η πράσινη πρωτοβουλία των DHL και Hapag-Lloyd

53
Η πράσινη πρωτοβουλία των DHL και Hapag-Lloyd

Η DHL Global Forwarding, επιχειρηματική μονάδα του ομίλου DHL για τις μεταφορές μέσω αέρα και θάλασσας, υπέγραψε συμφωνία με τη ναυτιλιακή εταιρεία Hapag-Lloyd για τη χρήση προηγμένων βιοκαυσίμων στις μεταφορικές τους δραστηριότητες.

Τα προηγμένα βιοκαύσιμα είναι βασισμένα σε ακατέργαστα βιολογικά υλικά, όπως για παράδειγμα τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά έλαια και διάφορα άλλα απορρίμματα. Αυτά τα υλικά χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των λεγόμενων μεθυλεστέρων λιπαρών οξέων (FAME), οι οποίοι με τη σειρά τους αναμειγνύονται με πετρέλαιο χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο (LSFO), δημιουργώντας ένα βιοκαύσιμο του οποίου η καύση περιορίζει κατά τουλάχιστον 80% τις παραγόμενες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σε σχέση με τη χρήση συμβατικών καυσίμων.

Ως πρώτο βήμα της νέας συνεργασίας, η Hapag-Lloyd θα μεταφέρει 18.000 TEUs με δέματα της DHL καταναλώνοντας προηγμένα βιοκαύσιμα, κάτι το οποίο θα αποφέρει συνολική μείωση των παραγόμενων εκπομπών CO₂, από την παραγωγή των καυσίμων μέχρι και την κατανάλωση αυτών στα πλοία, κατά 14.000 τόνους.

Σύμφωνα με σχετική δήλωση του Danny Smolders, Managing Director Global Sales της Hapag-Lloyd, η χρήση βιοκαυσίμων σε συνεργασία με την DHL συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και βοηθά τους πελάτες τους στη μείωση του ενεργειακού τους αποτυπώματος.

Η υλοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας υποστηρίζει τις προσπάθειες των DHL και Hapag-Lloyd να επιτύχουν μηδενικές καθαρές ανθρακικές εκπομπές έως το 2050 και το 2045 αντίστοιχα, σύμφωνα με τη στρατηγική βιωσιμότητας που έχουν θέσει, προωθώντας παράλληλα τη χρήση βιοκαυσίμων ως μια λύση για την απανθρακοποίηση του ναυτιλιακού κλάδου.

Φωτό: Sabine Lange/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.