Βραζιλιάνικο «μπλόκο» σε Maersk, MSC

Βραζιλιάνικο «μπλόκο» σε Maersk, MSC

179
Βραζιλιάνικο «μπλόκο» σε Maersk, MSC

Οι διαμάχες ανάμεσα σε εταιρείες διαχείρισης τερματικών στη Βραζιλία και των κολοσσών στις τακτικές γραμμές Maersk και MSC αναμένεται να ενταθούν το προσεχές διάστημα, αναφέρουν ΜΜΕ της χώρας της Νότιας Αμερικής.

Οι εν λόγω διαχειριστές, μέσω της Ένωσης ABTP, επιχειρούν ώστε να μη συμμετάσχουν οι Maersk και MSC στη διαγωνιστική διαδικασία για τη διαχείριση του τερματικού 10 στο μεγαλύτερο λιμάνι της Βραζιλίας, το Σάντος.

Οι δύο κολοσσοί των logistics επιχειρούν ήδη στη Βραζιλία. Η Maersk, μέσω της θυγατρικής APM Terminals, διαχειρίζεται δύο λιμάνια στη νότια πολιτεία Santa Catarina ενώ και η MSC διαχειρίζεται δύο τερματικούς μέσω της θυγατρικής TIL.

Κύριο επιχείρημα της ABTP είναι ότι MSC και Maersk ακολουθούν μονοπωλιακές πρακτικές και η αύξηση της συμμετοχής τους στα τερματικά της Βραζιλίας θα οδηγήσει στην άνοδο των επιπέδων συγκέντρωσης στον κλάδο. Στο ίδιο πλαίσιο θεωρούν ότι θα κατευθύνουν τα εμπορεύματά τους στους τερματικούς που διαχειρίζονται οι ίδιες, με αποτέλεσμα να μειωθεί η διακίνηση φορτίων στους άλλους τερματικούς της Βραζιλίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.