Ο κίνδυνος ενός νέου lockdown στη Σαγκάη και οι επιπτώσεις στις μεταφορές

Ο κίνδυνος ενός νέου lockdown στη Σαγκάη και οι επιπτώσεις στις μεταφορές

143
Ο κίνδυνος ενός νέου lockdown στη Σαγκάη και οι επιπτώσεις στις μεταφορές

Tον γύρο του κόσμου έκαναν πρόσφατα σκληρές εικόνες από τη Σαγκάη η οποία βρισκόταν σε αυστηρό lockdown λόγω έξαρσης των κρουσμάτων COVID-19 για δύο μήνες και μέχρι το τέλος του Μαΐου. Παρά το γεγονός ότι για πέντε εβδομάδες ανεστάλησαν τα μέτρα για τον κύριο λιμένα και τη παραγωγική μονάδα της πόλης, πλέον η αύξηση των κρουσμάτων έχει ως αποτέλεσμα να εφαρμόζονται ξανά μαζικοί έλεγχοι από την Τρίτη 12 Ιουλίου μέχρι και την Πέμπτη 14 Ιουλίου.

Αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι το μαζικό testing αποσκοπεί στην αποτροπή ενός νέου lockdown στην οικονομική μητρόπολη της Κίνας, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται πως στο παρελθόν παρόμοιοι μαζικοί έλεγχοι δεν είχαν ρόλο αποτρεπτικό, αλλά αποτέλεσαν πρόδρομο μεγαλύτερων περιορισμών στη Κίνα.

Παρ’ όλα αυτά, η UBS Global Wealth Management ανέφερε πως το πιθανότερο σενάριο είναι η διεξαγωγή “mini lockdowns” στη χώρα για το υπόλοιπο έτος. Τα μέτρα αυτά ενδέχεται να επιφέρουν ξανά προβλήματα στις μεταφορές, ωστόσο σε μικρότερο βαθμό συγκριτικά με τα αυστηρά μέτρα που ίσχυαν στη Σαγκάη το προηγούμενο διάστημα.

Σαφέστατα ο αντίκτυπος θα είναι εμφανής στο θαλάσσιο εμπόριο, καθώς το λιμάνι της Σαγκάης είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων.

Φωτό: Physion/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.