Πράσινα containerships, το στοίχημα νέας συνεργασίας

Πράσινα containerships, το στοίχημα νέας συνεργασίας

59
Πράσινα containerships, το στοίχημα νέας συνεργασίας

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή της, η MPCC, σε συνεργασία με τον βιομηχανικό όμιλο Elkem και τη North Sea Container Line, τοποθέτησε παραγγελία για δύο νεότευκτα containerships μεταφορικής ικανότητας 1.300 TEUs ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα.

Τα συγκεκριμένα πλοία θα λειτουργούν με σύστημα διπλού καυσίμου και θα είναι υπό δεκαπενταετή ναύλωση στη North Sea Container Line AS. Το συγκεκριμένο project έλαβε επιδότηση από διάφορους εγχώριους φορείς της Νορβηγίας, με στόχο μια βιώσιμη πορεία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου της MPCC, Constantin Baack, το project αυτό δημιουργεί προϋποθέσεις δημιουργίας νέων πράσινων μεταφορικών διαδρομών στη Βόρεια Ευρώπη και μιας νέας εφοδιαστικής αλυσίδας εμπορευματοκιβωτίων στη νορβηγική ακτογραμμή. Παράλληλα, όπως ο ίδιος αναφέρει, επιτυγχάνεται ο στρατηγικός στόχος της MPCC, ελαχιστοποιώντας το ρίσκο και ανανεώνοντας τον στόλο της.

Η ναυπήγηση των πλοίων έχει ανατεθεί στο ναυπηγείο Taizhou Sanfu Ship Engineering, με ημερομηνία παράδοσης το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Φωτό: www.ncl.no

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.