Οι πιο αξιόπιστες εταιρείες containerships

Οι πιο αξιόπιστες εταιρείες containerships

287
Οι πιο αξιόπιστες εταιρείες containerships

H Sea-Intelligence δημοσιοποίησε το πιο πρόσφατο report Global Liner Performance (GLP), το οποίο εμπεριέχει στοιχεία και για τον Μάιο του 2022.

Η έκθεση λαμβάνει υπόψη δεδομένα για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος 60+ liner εταιρειών σε 34 τακτικές γραμμές. Η αξιοπιστία των liner μεταφορέων σε όρους τήρησης του χρονοδιαγράμματος προσέλευσης σε ένα λιμάνι ακολουθεί μέχρι στιγμής το 2022 την ίδια τάση με το 2021, με τις όποιες μεταβολές να κινούνται σε μικρό εύρος. Τον Μάιο του 2022, η αξιοπιστία των liner εταιρειών για τις έγκαιρες αφίξεις πλοίων τους βελτιώθηκε οριακά κατά 2,1% σε σχέση με τον Απρίλιο, στο 36,4%. Ωστόσο, κινείται χαμηλότερα κατά 2,3% σε σχέση με τον Μάιο του 2021. Έτσι, για κάθε μήνα τους πρώτους πέντε το 2022, το επίπεδο αξιοπιστίας των εταιρειών αυτών κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα έναντι των αντίστοιχων του 2021. Για τις αφίξεις πλοίων που δεν ήταν έγκαιρες, ο μέσος όρος καθυστέρησης υποχώρησε στις 6,17 ημέρες τον περασμένο Μάιο.

Τηρώντας το χρονοδιάγραμμά της κατά 50,3%, η Maersk αναδείχθηκε η πιο «αξιόπιστη» liner εταιρεία, ενώ ακολούθησε η Hamburg Süd με 43,7%. Τις χαμηλότερες επιδόσεις κατέγραψε η Wan Hai, με την τήρηση του χρονοδιαγράμματος να μην ξεπερνά το 22,1%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.