Η Maersk εκτός του International Chamber of Shipping

Η Maersk εκτός του International Chamber of Shipping

372
Η Maersk εκτός του International Chamber of Shipping

Η ναυτιλιακή βιομηχανία ενισχύει συνεχώς τις πρωτοβουλίες της με επίκεντρο την απανθρακοποίησή της, με πολλούς liner κολοσσούς, όπως η Maersk, να μετέχουν ενεργά σε σχετικές συνεργασίες αλλά και να διερευνούν νέους τρόπους μείωσης των εκπομπών των δραστηριοτήτων τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρόσφατη απόφαση της Maersk να αποχωρήσει από το International Chamber of Shipping (ICS). Σημαντικό λόγο για την αποχώρησή της φαίνεται να συνιστά η στάση του ICS όσον αφορά το φλέγον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Η Maersk αποτελούσε μέρος του ICS για περίπου μία δεκαετία. Σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι η Maersk επανεξετάζει τη συμμετοχή της σε διεθνείς ενώσεις ετησίως, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι στόχοι των ενώσεων στις οποίες ανήκει ευθυγραμμίζονται με τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισίου αλλά και λοιπών σημαντικών θεμάτων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.