Πώς η Ελλάδα αλλάζει τα δεδομένα στην ενέργεια

Πώς η Ελλάδα αλλάζει τα δεδομένα στην ενέργεια

198
Πώς η Ελλάδα αλλάζει τα δεδομένα στην ενέργεια

Τη σημασία της συμμετοχής της Ελλάδας σε πολυμερή σχήματα περιφερειακής συνεργασίας για τη διεθνή ειρήνη και τη σταθερότητα ανέδειξε ο γ.γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, στην ομιλία του, την Τρίτη 5 Ιουλίου, στο 26th Economist Government Roundtable, στην ενότητα με τίτλο «Strategic cooperation in turbulent times».

Ο κ. Σμυρλής μίλησε για τη σημασία της ενδυνάμωσης των ενεργειακών σχέσεων στην ευρύτερη περιοχή και για τη φιλοδοξία της Ελλάδας να γίνει πύλη και κόμβος διαμετακόμισης ενέργειας που θα συνδέει τη Νοτιοανατολική Ευρώπη με την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής-Βόρειας Αφρικής. Μια τέτοια εξέλιξη δύναται να βοηθήσει τους στενούς εταίρους και γείτονες της χώρας στην ΕΕ στις προσπάθειές τους να διαφοροποιήσουν τους ενεργειακούς πόρους τους και να επιτύχουν ενεργειακή ασφάλεια. «Στο πνεύμα αυτό, προωθούμε ενεργά την εσωτερική συνδεσιμότητα των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου με την ευρωπαϊκή αγορά», ανέφερε.

Μιλώντας για την ενίσχυση της συνδεσιμότητας της ευρύτερης περιοχής, ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας τόνισε πως η Ελλάδα προωθεί την άποψη ότι η επέκταση της πρωτοβουλίας «Πράσινες Λωρίδες» μεταξύ των Δυτικών Βαλκανίων και των γειτονικών κρατών-μελών της ΕΕ θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως βασικό εργαλείο για τη διευκόλυνση του εμπορίου και τη σταδιακή θεσμική ευθυγράμμιση με την ΕΕ.

Τέλος, ο κ. Σμυρλής υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε συνεργασία με την Τουρκία και όλες τις χώρες της περιοχής, αρκεί να γίνεται με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.