Oι πράσινες επενδύσεις της PIL  

Oι πράσινες επενδύσεις της PIL  

21
Oι πράσινες επενδύσεις της PIL  

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση, η σιγκαπουριανή ναυτιλιακή εταιρεία PIL προχωρά στην απανθρακοποίηση του στόλου της μέσω της τοποθέτησης παραγγελίας για τέσσερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με χωρητικότητα 8.000 TEUs, διπλού καυσίμου κατανάλωσης LNG. Η παράδοση των πλοίων αναμένεται να λάβει χώρα εντός του 2025.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη συμφωνία ακολουθείται από μια προηγούμενη παραγγελία, που έγινε τον περασμένο Μάρτιο, για άλλα τέσσερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 16.000 TEUs, διπλού καυσίμου κατανάλωσης LNG.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της PIL, Lars Kastrup, η παραγγελία έγινε για δύο λόγους: πρώτον, θα ενισχύσουν την προσπάθεια της εταιρείας σχετικά με την ανταπόκριση στις ανάγκες των πελατών της παγκοσμίως και, δεύτερον, αυτά τα πλοία θα συμβάλουν στην επίτευξη του εταιρικού στόχου για μηδενικές εκπομπές ρύπων έως το 2050.

Η ναυπήγηση των πλοίων θα πραγματοποιηθεί από την κινεζική Yangzijiang Shipbuilding.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.