Ενέργεια και Ευρώπη: Οι ΗΠΑ εκθρονίζουν τη Ρωσία

Ενέργεια και Ευρώπη: Οι ΗΠΑ εκθρονίζουν τη Ρωσία

110
Ενέργεια και Ευρώπη: Οι ΗΠΑ εκθρονίζουν τη Ρωσία

Οι αλλαγές στον παγκόσμιο χάρτη εμπορίου συνεχίζουν να είναι καταιγιστικές, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην αγορά ενέργειας, όπου οι προκλήσεις είναι επιμένουσες. Η αποστροφή των οικονομιών της Ευρώπης για τα ρωσικά αγαθά έχει προκαλέσει πληθώρα εξελίξεων. Πιο πρόσφατη, σύμφωνα με τον IEA, είναι ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εισήγαγαν περισσότερο αμερικανικό LNG από ό,τι ρωσικό φυσικό αέριο για πρώτη φορά στην ιστορία.

Ειδικότερα, ο Executive Director του IEA, Fatih Birol, σημείωσε σε σχετική ανάρτηση στο Twitter ότι η πρόσφατη μείωση των ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την ΕΕ ανέδειξε το αμερικανικό LNG σε περίοπτη θέση στο ευρωπαϊκό χαρτοφυλάκιο ενέργειας.

Ο όγκος ευρωπαϊκών εισαγωγών αμερικανικού LNG διαμορφώθηκε περίπου στα 5 δισ. κ.μ. τον Ιούνιο, ενώ εκείνος του ρωσικού φυσικού αερίου λίγο χαμηλότερα από τα εν λόγω επίπεδα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.